Met de kinderen naar NEC

januari 28, 2014

Zo’n zestig kinderen van de Adelbrecht-Windekindschool in Groesbeek zagen N.E.C. vanaf de tribune in het Goffertstadion winnen van FC Utrecht.
De leerlingen van leraren Marc Coolen en Nico Terpstra wonnen het vorige schooljaar een prijsvraag die te maken had met een AED-training.
Meester Marc: “Wij wilden graag aan deze training deelnemen om kinderen zo jong mogelijk kennis te laten maken met AED en Basic Life Support (BLS).
Het uiteindelijke doel van het project is het terugdringen van de sterfte als gevolg van een harststilstand. Door deze groep kinderen al jong te leren met een AED om te gaan en een hartstilstand te herkennen, kunnen ze hieraan een bijdrage leveren”.
De afsluiting van het project vond vorig jaar in het NEC stadion plaats.
Het veld werd toen gevuld met 2000 kinderen die tegelijkertijd getraind werden in het gebruik van AED en BLS. Met deze ‘Largest AED training-session in the world’ hebben de kids een plaats bemachtigd in het Guiness Book of Records. Toen Jochem van Gelder vorig jaar aan meester Marc op de middenstip van de Goffert een voucher overhandigde voor een wedstrijd N.E.C. vanwege een gewonnen prijsvraag, was het feest compleet!

Nico en Marc trommelden hun oud-leerlingen op die nu in het Voortgezet Onderwijs zitten en bezochten samen met de kinderen van het huidige schooljaar de kwartfinale.
Lorenzo (oud-leerling): “Het was erg leuk dat we bericht van onze oude school kregen om naar de wedstrijd te gaan. Wij dachten dat ze dat niet meer zouden doen, omdat wij toch van school af zijn. Maar achteraf hadden we het toch kunnen weten, want zo zijn Marc en Nico. Erg leuk dat onze oude meesters dat toch nog met ons doen”.
Meester Marc: “Het werd een soort van reünie op de tribune. De kinderen zagen elkaar na een lange tijd weer terug, omhelsden elkaar en zaten vol met verhalen”.
Manon Engels (leerling): “Het was heel spannend, want we zaten pal naast de hooligans van Utrecht. Die deden rare en gekke dingen”.
Juultje (leerling): “Toen we in het vak kwamen, werd meester Marc meteen herkend door de security. We plaagden
hem door te vragen of hij wel eens in aanraking was geweest met de beveiliging, maar hij zei van niet”.
Daan Könings (leerling): “We hebben meester Marc een beetje in de gaten gehouden vanaf de tribune. Onze meester hoort normaal gesproken bij de harde kern van N.E.C. op vak N. We konden zien dat hij zich soms in moest houden in z’n stoeltje, maar hij heeft zich netjes gedragen”.
Ronny Ijsbrandij (leerling): “Meester Nico zag er heel grappig uit. Hij had een mutsje op van N.E.C. Dat was erg leuk!” Meester Marc: “Het was een heel avontuur om met al die kids zo’n wedstrijd te bezoeken. We hebben ook nog wat aan de woordenschatuitbreiding kunnen doen op de tribune, al zullen deze woorden niet door de CITO-commissie heenkomen voor de komende CITO-toets!”

Geef een reactie