Innovatie Coördinator | Eigenaarschap

november 4, 2015

Eigenaarschap: Een gevoel! Een drive, een kracht!
Ben je eigenaar of is het eigenaarschap?

Je herkent het! Mensen die zich daadwerkelijk eigenaar voelen voor de ontwikkelingen op hun werkplek.
Het zijn die mensen die plezier hebben in hun functie. Zij zijn ondernemend en verbindend. Je herkent ze ook aan hun inspirerende uitstraling, een pro-actieve houding en een nieuwsgierige blik.

Eigenaarschap met jezelf!
Ik denk in de eerste plaats dat het begint bij de eigenaarschap met jezelf.
Het jezelf in balans voelen, je goed voelen. Ik denk, dat als je jezelf niet in balans voelt of niet goed voor jezelf zorgt, je het ook niet kunt geven en delen met een ander.

Roer-300x289Zelf aan het roer.
Eigenaarschap is voor mij ook zelf je koers bepalen. Zelf aan het roer staan door te kijken en te luisteren, mooie bloemen te ontdekken om je heen en de verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf om die bloemen te plukken. De eigen beslissing!

Overkomt het je of zoek je het op?
Je kunt afwachten tot (het werk) naar je toekomt. Het overkomt je!
Anderzijds kun je ernaar op zoek gaan. Op zoek naar de verbinding, op ontdekkingstocht gaan, alleen of samen, om een nieuwe route te ontdekken of om het bestaande te verfraaien of te verbeteren.
Het moet wel in beweging zijn. Communiceren (op welke manier dan ook) en naar buiten treden is daarbij denk ik belangrijk. Je kunt jezelf heel verantwoordelijk voelen, maar als je het niet deelt of verbindt, dan blijft het statisch.

Eigenaarschap is een gevoel. Wanneer je je eigenaar voelt van iets komt er beweging in, omdat je betrokken bent en communiceert.
Het is het lontje dat niet uitgaat. Het vlammetje dat blijft branden, hoe sterk de wind ook is.

Geef een reactie